Przez Wrzesień 27, 2012 Czytaj więcej →

Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania o studenckie próbny Extension 2 lata

Nowe rozporządzenie o nazwie Student próbny 2 lat Extension wyszedł na 27th sierpnia 2012. Cairde otrzymała wiele zapytań od studenta, wpływ tego nowego przepisu. Spotkaliśmy się z przedstawiciela Imigracji & Sekcja Polityka Obywatelstwo w Inis uzyskać więcej wyjaśnień na temat tego nowego rozporządzenia i przestrzegane odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.

  • Would 2 roku uczeń rozszerzenie próbny zostanie na poczet podania o obywatelstwo lub Stamp5 stosowania?

Nie, tylko wtedy, gdy przyznano Stamp4 następnie liczenie czasu do obywatelstwa lub stamp5 rozpocznie.

  • W odniesieniu do dostępu do zasobów państwowych (z wyjątkiem zasiłku na dziecko): Niektórzy studenci na urlopie macierzyńskim otrzymują zasiłek macierzyński; Chcielibyśmy, aby potwierdzić, czy zasiłek macierzyński wpłynie ten wniosek.

Wnioskodawca ma otrzymać Only Child Benefit i zasiłku macierzyńskiego i nie będzie wpływać na ich stan (aplikacje) w przyszłości.

  • Jeżeli wnioskodawca ma dziecko, które urodziło się w państwie, ale obecnie nie zamieszkiwał w państwie, Czy rodzice dziecka wystąpić o ponowne zjednoczenie rodziny, jeżeli są przyznawane 2 Student roku próbny przedłużenie wizy.

Mogą one wnieść wniosek o ponowne zjednoczenie rodziny, ale nie możemy zagwarantować wyniku zastosowania, również warto wspomnieć,, jeżeli wnioskodawca posiada wystarczające fundusze może wspierać ich stosowanie.

  • Czy posiadacze 2 rok studentem próbny visa rozszerzenie prowadzenia działalności gospodarczej, jeżeli są przyznawane przedłużenie?

Tak, mogą rozpocząć działalność gospodarczą bez zezwolenia od Ministra biznesu

  • Niektórzy studenci, którzy przyjechali do Irlandii w 2005 ale uzyskali 3 Rozszerzenie miesięcy ale nie mają prawa do tego programu, co należy zrobić?

Oni muszą ubiegać się o pozwolenie na pracę, zanim ich wygaśnięcia wizy. Ich wiza studencka nie zostaną wznowione już.

  • W stosunku do danych członków rodziny w państwie: Niektórzy małżonkowie studentów są obecnie nieudokumentowana lub przybył w stanie po 2005, ich partnerzy chcą potwierdzić, że nie będzie żadnych zagrożeń dla nich, jeśli dać swoje dane w składanych wnioskach o przedłużenie próbnego studenckiej. Także chcieliby wiedzieć, czy przyznana 2 Wiza przedłużenie lata, co będzie przyszłość ich małżonków, którzy są w stanie nieudokumentowane lub przyjechaliśmy po 2005.

Studenci, którzy są uprawnieni do tego programu, musiałoby to członek jego rodziny Dane do formularza wniosku w czasie stosowania.

Wnioskodawcy, których małżonkowie są nieudokumentowane w stanie, musiałby napisać e-maila do 2004timedoutstudent@justice.ie i dać wyjaśnienie szczegółów ich małżonków lub partnerów w tle, jeśli są nieudokumentowane lub przyszedł tu po 2005, przeanalizujemy każdy przypadek.

  • Stamp1A kandydatka studenci nie są uprawnieni do tego programu, to, co jest dla nich przyszłości?

Będziemy m.in. tę kategorię ucznia do nowego rozporządzenia w odpowiednim czasie. Będą uprawnieni do takiej samej procedury.

  • Jak zakwalifikować się do stmap4 po 2 rok?

Jeśli nie domagać się pomocy społecznej (z wyjątkiem zasiłku na dziecko, Zasiłek macierzyński), i popełnił żadnych przestępstw, zapewnia, że ​​w pełni płacić podatki i PRSI, należy zakwalifikować do ubiegania się o Stamp4

  • Czy mogę ubiegać się pieczęcią 4 od razu, czy mogę uzyskać 2 Student roku próbny przedłużenie wizy?

Nie, musisz zastosować dla Stamp4 na koniec swojej STAMP2 dwa lata przedłużenie próbnego.

Komentarze są zamknięte.